الگوی ریزش موی ارثی مردانه
ریزش موی ارثی در زنان و مردان متداول است. این حالت در مردان الگوی طاسی مردانه نامیده شده و طبق الگوی مشخص از دو گیجگاه آغاز میشود. به مرور زمان خط مو عقب رفته و به شکل M در میآید. همچنین موها در تاج سر (بالای سر) نازک شده و منجر به طاسی کامل یا موضعی میشود. الگوی ریزش موی مردانه اغلب در اثر بیماریهای دیگر مانند بیماری قلبی عروقی، بزرگی پروستات، سرطان پروستات، دیابت، چاقی و فشار خون بالا به وجود میآید.
الگوی ریزش موی ارثی زنانه
الگوی ریزش موی ارثی در زنان و مردان متفاوت است. در زنان موها به طور کامل نازک میشوند و خط مو تغییری نمیکند. به ندرت دیده میشود ریزش موی ارثی در زنان منجر به طاسی کامل شود. ریزش موی زنانه میتواند در اثر بیماریهایی چون سندرم تخمدان پلی کیستیک رخ دهد.
در صورتی که تمایل دارید مطالب بیشتری درباره ریزش مو و روشهای درمان آن مطالعه کنید میتوانید روی لینک کلیک کنید.
۱. درمان دارویی ریزش موی ارثی
درمان دارویی متداولترین روش برای درمان ریزش موی ارثی در زنان است:
ماینوکسیدیل (روگین، مدل ژنریک)
این دارو در ابتدا برای درمان فشار خون بالا معرفی شد. افرادی که از این دارو استفاده کردند اظهار داشتند پس از مصرف آن موهای از دست رفته خود را بازیافتهاند. مطالعات بیشتر در این زمینه نشان داد محلول ۲ درصد ماینوکسیدیل رشد موها را تحریک میکند.
آنتی آندروژن
کاهش ریزش موی ارثی در اثر مصرف داروهایی که گیرندههای آندروژن را مسدود میکنند هنوز تایید نشده است. امروزه شواهد بسیار کمی مبنی بر کارآمدی این داروها در دست است. البته برخی مطالعات فردی نشان داده است این دارو برای زنانی که به ماینوکسیدیل پاسخ نمیدهند مفید است. از این قبیل داروها میتوان فیناستراید و اسپیرانولاکتون را نام برد. معمولا برای زنانی که در سنین بارداری هستند و هورمونهای مردانه آنها بالاست، مصرف روزانه ۲۰۰-۱۰۰ میلیگرم آنتیآندروژن تجویز میشود. مصرف این دارو باید با قرص ضد بارداری همراه شود. بنابراین باید در دوره مصرف این داروها از بارداری جلوگیری کرد. زیرا این دارو میتواند موجب ناهنجاریهای ژنتیکی جنین مذکر شود.
مکمل آهن
در برخی از زنان کمبود آهن سبب ریزش مو میشود. بررسی سطح آهن در افراد گیاهخوار، کسانی که کمخونی دارند یا زنان با خونریزی شدید در دوره قاعدگی اهمیت بیشتری دارد. گرچه هیچ شواهدی مبنی بر تاثیر آهن روی ریزش مو در دست نیست ولی نمیتوان تاثیرات آن را نادیده گرفت.
۲. پیوند مو برای درمان ریزش موی ارثی
پیوند مو از قرن ۵۰ میلادی در ایالات متحده آمریکا مورد استفاده قرار گرفته است. در این روش ابتدا از پوست پشت سر، نواری جدا میشود. این نوار برای پر کردن نواحی طاس مورد استفاده قرار میگیرد. امروزه ۹۰ درصد از جراحان پیوند مو از روشی بهره میگیرند که پیوند موی واحد فولیکولی نام دارد. این روش در اواسط قرن ۹۰ میلادی معرفی شد.
پیوند موی واحد فولیکولی
این جراحی چند ساعت طول میکشد. در این روش جراح ابتدا نوارهای بیضوی ۱۰-۷.۵ سانتیمتری را از پشت سر جدا میکند. سپس موهای موجود بر روی این نوار، کوتاه و مرتب شده و به ۲۰۰۰-۵۰۰ قسمت تقسیم میشود. هر قسمت که یک واحد فولیکولی نامیده میشود حاوی تعداد کمی مو است. سپس به تعداد واحدهای فولیکولی در ناحیه طاس سر، شکاف ایجاد شده و واحدهای فولیکولی مو در آن کاشته میشوند. به این ترتیب با پیوند موی واحد فولیکولی میتوان ریزش موی ارثی را درمان کرد.
کلینیک بهروز ارائه دهنده خدمات متنوع در زمینه درمان ریزش مو و کاشت مو است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کاشت مو در کلینیک بهروز میتوانید روی لینک کلیک کنید.
برای دریافت اطلاعات تماس و تعیین وقت قبلی میتوانید روی “تماس با ما” کلیک کنید.