در مورد بانک مو چه میدانید؟
در فرآیند کاشت مو، ناحیهای از سر که از آن مو جدا میشود به عنوان ناحیه دهنده مو نامیده شده که در اصطلاح به آن بانک مو میگویند. بانک مو ناحیهای در پشت سر و طرفین آن است که دارای تراکم بالای مو بوده و مناسب برای جدا کردن فولیکول مو و کاشت آن در نقطهای دیگر است.
هدف اصلی در فرآیند کاشت مو، استفاده از موهایی است که میتوانند بطور دائمی در محل رشد خود باقی بمانند. برای رسیدن به این هدف، دکتر Walter P. Unger بطور دقیق جمجمه 328 مرد بالای 65 سال را که بطور تصادفی انتخاب شده و دارای درجات مختلفی از طاسی مردانه بودند، بررسی کرد. بدینوسیله وی موفق به شناسایی ناحیهای از سر شد که فولیکولهای آن در 80 درصد افراد زیر 80 سال، بطور دائمی باقی میمانند. این ناحیه که بانک موی هر فرد را تشکیل میدهد، ناحیهای است به طول ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر و به عرض تقریبا 7 سانتیمتر که در پشت سر و فضای بین دو گوش قرار گرفته است. در فرآیند کاشت مو، تنها 2 سانتیمتر از این ناحیه به عنوان دهنده انتخاب میشود و مابقی آن به عنوان ذخیره برای عملهای احتمالی بعدی نگه داشته خواهد شد.
موهای بانک مو معمولا در برابر Dihydrotestosterone (DHT) که نوعی هورمون جنسی مردانه است، مقاوم هستند. این هورمون عامل نوعی الگوی طاسی ژنتیکی (MPH) مردانه است. در اکثر افراد مبتلا به MPH، فولیکولهای مو به تدریج و با تجمع هورمون DHT در سر، نسبت به این هورمون حساس میشوند. در نتیجه، این هورمون مانع از رسیدن خون کافی به فولیکولها شده که سبب تضعیف مو و در نتیجه توقف رشد آن میشود. اما موهای ناحیه بانک مو در برابر اثرات هورمون DHT مقاوم بوده بطوری که حتی پس از رخ دادن طاسی در سایر نواحی سر، موهای بانک مو سالم باقی میمانند. لذا انتقال این موها در فرآیند کاشت مو به سایر نقاط، امکان رشد و تولید موهای سالم و طبیعی را برای فولیکولها فراهم میآورد.
دو روش عمده برای کاشت مو وجود دارد. 1- Follicular Unit Strip Surgery (FUSS) و 2- Follicular Unit Extraction (FUE) که ممکن است گاها FUSS به عنوان Follicular Unit Transplantation (FUT) نیز نامیده شود.
FUSS یک روش قدیمیتر است. در این روش، ناحیه بانک مو بوسیله جراحی از جمجمه جدا شده که به صورت یک نوار است. سپس بوسیله ابزارهای خاص، موها از بافتهای آن جدا میگردد. این فولیکولهای جدا شده در نهایت در ناحیه مورد نظر کاشته میشوند.
در روش FUE هر فولیکول مو بوسیله ابزارهای مخصوص بطور مجزا از ناحیه بانک مو جدا شده و در نهایت در محل مورد نظر کاشته میشوند. تفاوت این روش با FUSS در این است که طی این روش دیگر نیاز به جراحی و جدا کردن بخشی از پوست سر در ناحیه بانک مو نیست. لذا در روش FUE دیگر جای زخم ناشی از جراحی ایجاد نخواهد شد. در حالی که در روش FUSS محل زخم نسبتا بزرگی در قسمت پشت سر قابل مشاهده خواهد بود. البته در روش FUE نیز زخمهای دایرهای بسیار کوچکی ایجاد میشود که معمولا زیر موها پنهان میشوند.
کلینیک بهروز ارائه دهنده خدمات متنوع درمانی است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات کلینیک بهروز میتوانید روی لینک کلیک کنید.
برای دریافت اطلاعات تماس و تعیین وقت قبلی میتوانید روی تماس با ما کلیک کنید.